Orkla House Care

Om oss

Orkla House Care består bland annat av Anza, Jordan, Hamilton, Spekter, SAM och Harris – sex ledande varumärken som erbjuder måleriverktyg och tillbehör till både gör-det-självaren och yrkesmålare. Norden, Benelux och Storbritannien är hemmamarknader, men produkterna finns även i ett antal andra länder i världen.

Orkla House Care i siffror

Anställda

750

Omsättning i MdNkr.

1,5

Fabriker

3

Om verksamheten

Orkla House Care ägs till 100 % av Orkla ASA. Orkla House Care är en ledande leverantör av penslar, rollers och andra måleriverktyg inklusive relevanta förbrukningsvaror som slipning, tejp, skyddsutrustning och rengöringsutrustning. Huvudmarknaderna är de nordiska länderna, Benelux och Storbritannien. De främsta egna varumärkena är Anza, Jordan, Harris, Spekter, SAM och Hamilton.

Försäljningen sker främst genom traditionella färg- och byggfackhandlare. Verksamheten har cirka 750 anställda och den totala verksamheten omsätter cirka 1,5 miljarder norska kronor. De flesta av produkterna är egentillverkade och distribueras genom Bankeryd i Sverige och Bromsgrove i Storbritannien. Huvudkontoret ligger på Skøyen i Oslo.

Här finns vi

Orkla House Care har fabriker och kontor på flera platser i världen.

Människor

Vår kultur & våra värderingar

Våra varumärken & partners

Orkla House Care består av flera ledande varumärken