Våra varumärken

Orkla House Care är en av Europas största tillverkare av måleriverktyg och består bland annat av Anza, Jordan, Hamilton, Spekter, SAM och Harris – sex ledande varumärken som erbjuder måleriverktyg och tillbehör till både gör-det-självare och yrkesmålare. Utöver våra egna varumärken säljer och marknadsför vi även andra varumärken inom måleribranschen – Wagner och Mirka. Läs mer om varje varumärke nedan.

Våra varumärken

Marknadsledaren Anza, baserad i Sverige, utvecklar pålitliga måleriverktyg för gör-det-självare. Drivkraften har varit densamma hela vägen sedan starten 1946 – att göra det enklare att måla. Därför arbetar Anza med att hjälpa gör-det-självare att lyckas med sina måleriprojekt, till exempel genom att ge råd och vägledning både i butik och digitalt.

Tidiga morgnar, värkande kroppar, stolthet och perfekt finish. Anza Pro bygger på en djup förståelse för den professionella målaren och de utmaningar de står inför. Vi är här för att hylla målarna och hjälpa dem att uppnå sina mål. Genom att både tätt samarbeta och studera professionella målare lyckas vi tillhandahålla innovativa och högkvalitativa måleriverktyg som passar deras behov och krav – ett penseldrag i taget.

Anza Industrial & Coatings är en samling av måleriverktyg speciellt utformade för industri och skyddsfärgsapplikationer. Sortimentet har utvecklats med ledande tillverkare av industriell skyddsfärg och är noga testade för att säkerställa att produkterna lever upp till Anza I&C löfte: “få rätt resultat från första början”.

Jordan är en erkänd marknadsledare i Norge inom både måleriverktyg och rengöringsutrustning. Varumärket har en lång tradition av att leverera innovativa produkter kända för sin höga kvalitet och användarvänlighet.

Jordan Håndverk

Jordan Håndverk är den ledande leverantören av måleriverktyg för yrkesmålare i Norge. Med varumärkets rika historia från 1837 bakom oss utvecklar Jordan Håndverk måleriverktyg för proffsmålare i samarbete med proffsmålare själva.

Sedan 1924 har Spekter haft en djup respekt och nyfikenhet för den danske målaren. Spekter vet att kroppen är det professionella verktyget #1 och utvecklar kontinuerligt måleriverktyg med syftet att vara målarnas bästa hjälp vad gäller ergonomi, optimala resultat och tidsbesparingar.

I över 250 år har namnet Hamilton® varit synonymt med kvalitet och innovation för Storbritanniens yrkesmålare. Denna erfarenhet har byggt upp en portfölj av älskade och respekterade penslar, rollers och tillbehör – ett varumärke som stoltserar med lojalitet från många professionella användare.

Harris har varit Storbritanniens favoritvarumärke när det kommer till måleriverktyg i över 90 år och har nyligen haft en spännande, uppfriskande relansering som verkligen fokuserar på gör-det-självarens behov genom att tillhandahålla tillförlitliga och kvalitativa måleriverktyg för uppgiften och helt enkelt, att göra målandet enklare och roligare.

Föreställ dig över 90 år av Harris välkända kvalitet och expertis som pumpats in i penslar, rollers, verktyg och tillbehör speciellt utformade för hantverkaren. Harris Trade har allt hantverkaren behöver för ett jobb av högsta kvalitet…snabbt!

SAM

SAM är ett välkänt måleriverktygsvarumärke etablerat i Belgien som syftar till att hjälpa gör-det-självaren så mycket som möjligt med sina råd, tips och sist men inte minst ett brett utbud av kvalitativa måleriverktyg.

R7

I nästan ett decennium har R7 varit varumärket för måleriverktyg i Benelux som hjälper gör-det-självare att förvandla sina hus till hem. Med sitt utbud av högkvalitativa hybridverktyg siktar R7 på att skapa en enkel målar- och renoveringsvärld där det är lätt för alla att uppnå ett bra slutresultat.

GO

GO är vårt sortiment av enklare måleriverktyg anpassade för snabba målerijobb där finish och ergonomi inte har någon större betydelse.

Våra samarbetspartners

I Skandinavien är Orkla House Care representant för Wagner, en ledande tillverkare av högkvalitativa produkter för sprutmålning av väggar, tak och möbler samt för nedtagning av gamla tapeter. Wagner erbjuder även ett omfattande sortiment av avancerade färgsprutor som är utformade för att gynna både arbetsmiljön, effektiviteten och lönsamheten för professionella målare utan att göra avkall på resultatet. 

Slipning är en avgörande del av många måleriprojekt, vilket ställer höga krav på sliputrustning. Mirka är ledande på området med produkter som gör sliparbetet snabbare, mer ergonomiskt och dammfritt, vilket skapar bättre resultat och en hälsosammare arbetsmiljö.