Varumärken

Hållö

Logotyp för Hållö.

Visst är väl dina gäster värda de allra finaste och godaste räkorna?

Hållö handskalade räkor fiskas i de kalla vattnen utanför Grönland, Kanada och i Barents hav. Vi använder enbart räkor som är hållbart fiskade och samtliga Hållö räkprodukter är MSC certifierade. De fångade räkornas färg är ljust röda och nyansen skiftar beroende på vad räkorna ätit, när på året och på vilket djup de fiskas.

Nyfiken på hur det går till när vi fiskar räkorna?

Räkorna kokas inom en timme och fryses direkt på båten för att sedan transporteras vidare till land och till någon av våra skalningsanläggningar i Polen. Där tinas räkorna långsamt innan de skalas för hand och läggs i burk eller påse som fylls med lake. Vi använder en mix av storlekar på räkorna för att säkerställa en jämn och hög kvalitet vid varje leverans.

I Hållö sortiment ingår även färskskalade räkor som fiskas från hållbara bestånd i Skagerrak och Nordsjön. Räkorna isas direkt på båten och transporteras råa till skalfabriken i Göteborg.

Där kokas räkorna och skalas maskinellt med hjälp av valsar innan de hamnar i burkar som fylls med lake. Maskinskalningen gör att räkorna får ett lite rundare utseende än räkor som skalas för hand.

Hållö handskalade och Hållö färskskalade räkor tappar inget ytterligare vatten efter avrinning. På så sätt behåller de sin fina spänst, sin fräschör och sitt aptitliga utseende genom hela exponeringen och fram till ätögonblicket.

Det gör dem perfekta att använda till räksmörgåsar, smörgåstårtor, sallader, med mera.

Produkter från Hållö